Paardendierenarts

Ik ben altijd een groot paarden- en hondenliefhebber geweest.  Als klein kind verzamelde ik zoveel mogelijk dieren om me heen.

Uiteindelijk, na lang bloembollen pellen, een eigen paard.  Met mijn KWPN-er “Dominique” heb ik veel wedstrijden gereden en strandritten gemaakt.

Deze passie voor dieren bracht mij in Gent bij de studie diergeneeskunde. In 2000 ben ik daar met onderscheiding afgestudeerd. Daarna heb ik een jaar in een Belgisch paardenziekenhuis gewerkt. Ik had het geluk dat ik in Engeland kon gaan werken. Hier heb ik, gedurende 7 jaar, bij twee grote paardenklinieken gewerkt. Tijdens deze periode heb ik ook het Certificate in Equine Practice behaald (RCVS). Een bijzondere ervaring was mijn werk als Senior Racecourse Vet op de renbaan.

Sinds 2009 ben ik weer terug in Nederland en heb ik in verschillende paardenklinieken gewerkt als allround paardendierenarts met een grote interesse in de beweging van het paard. Nu werk ik, al een aantal jaar, de helft van de week als dierenarts voor Paardenkliniek de Raaphorst en de andere helft als zelfstandig veterinair chiropractor.      (Klik op “CV” voor het verloop van mijn volledige loopbaan.)

Honden

Mijn hond gaat altijd met mij mee als ik aan het werk ben of op pad. Ik heb altijd zwarte labradors gehad, maar ik ben fan van alle honden. Mijn honden train ik zelf: met mijn “Joep” heb ik in Engeland veel gewerkt/gejaagd en wedstrijden gedaan. Na “Joep” kwam “Toby” waar ik ook graag mee train, maar hij is bovenal een heel geliefd extra gezinslid.

Dierenarts Chiropractor

Na 19 jaar dierenarts had ik de behoefte om mijzelf verder te verbreden. Ik ben altijd gefascineerd geweest door beweging en gezondheid.  Een opleiding tot chiropractor sloot hier goed bij aan.

Wat mij het meest gegrepen heeft, is dat ik nu een scherper oog en holistische visie heb voor de oorzaak van een bewegingsprobleem en dat ik uw paard/hond zonder medicijnen kan behandelen.

Dierenarts en Chiropractor is voor mij een prachtige combinatie van geneeskunde en bewegingsleer die mij helpt om elk paard en hond gezond en fit te houden. Ik geniet ervan als honden en paarden goed bewegen en lekker in hun vel zitten.

Bel gerust voor advies

Goed contact met het dier én de eigenaar is voor mij heel erg belangrijk. Door goed te luisteren naar uw verhaal krijg ik een eerste impressie. Daarna neem ik voldoende tijd om te kijken, voelen en luisteren naar uw paard of hond om mijn beeld compleet te maken.

  • Heeft uw dier een (bewegings)probleem?
  • Loopt uw paard of hond anders dan voorheen, maar vindt u het moeilijk om te bepalen wat hieraan gedaan kan worden?
  • Weet u niet zeker of chiropractie zou kunnen helpen voor het probleem dat uw paard of hond heeft?
  • Heeft u een ouder dier wat u zo lang mogelijk wil laten bewegen en gezond houden?

Ik overleg graag met u om te bepalen of Uw paard en hond baat zou kunnen hebben bij een behandeling.

Bel me gerust voor advies : 0628047324