Veterinair Chiropractor

Een veterinair chiropractor is een dierenarts die aanvullend een (internationaal) erkende opleiding voor chiropractie heeft gevolgd. Door mijn ruime ervaring als dierenarts onderzoek ik uw dier als dierenarts én chiropractor. Dit houdt in dat ik naast de beweging van uw paard of hond ook altijd de algemene gezondheid check.

Een chiropractische behandeling is een aanvullende geneeswijze en geen vervanging van de reguliere diergeneeskunde. Belangrijk hierbij is dat ik als dierenarts het onderscheid kan maken wanneer een probleem puur chiropractisch of veterinair is. Vaak is het een combinatie van beide.

Mocht er tijdens een chiropractische behandeling een ziekte of andere afwijking naar voren komen dan kan ik uw dier daarmee helpen of gericht doorverwijzen naar uw eigen dierenarts of andere professional.

Samenwerken en overleggen met andere dierenartsen, tandartsen, hoefsmeden of trainers vind ik erg belangrijk. Wanneer je bent doorverwezen naar mij door je eigen dierenarts, zal ik ook met hem/haar overleggen en verslag uitbrengen.

Voedingsadvies

Bij paarden en honden die niet 100% fit zijn, overgewicht of ondergewicht hebben, bespreken we ook de voeding en het management. Indien nodig kan er een bewegingsprogramma samen met een voedingsadvies worden opgesteld.

Geen spoedgevallen

Belangrijk om te weten is dat u mij niet voor spoedgevallen kunt bellen. Daarvoor moet ik u doorverwijzen naar uw eigen dierenarts. Heeft u een spoedgeval: bel altijd uw eigen dierenarts!